KATWIJK - Wesley Sneijder denkt niet dat hij woensdagavond tijdens de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk negentig minuten in actie komt voor het Nederlands elftal.

''Dat lijkt me na zo'n blessure misschien niet verstandig'', zei hij maandagmiddag vlak voor de start van het trainingskamp van Oranje in Noordwijk. ''Maar ik moet nog met de bondscoach praten.''

Sneijder liep aan het einde van het vorige kalenderjaar tijdens het WK voor clubteams een spierblessure op.

''En daarna heb ik er toch vijftig dagen uit gelegen'', zei de middenvelder van Internazionale. ''Ik vind het heerlijk om weer bij Oranje te zijn. Ik wil ook graag minuten maken. Maar een hele wedstrijd is lang.''

Geslaagde rentree

Sneijder maakte afgelopen week een geslaagde rentree bij Internazionale. Hij bekroonde een invalbeurt tegen Bari met een doelpunt. Zondagavond schoot hij in de tweede minuut ook fraai raak tegen AS Roma.

Internazionale won uiteindelijk met 5-3 en trainer Leonardo riep Sneijder uit tot man van de wedstrijd. ''Dat was leuk om te horen", aldus Sneijder. ''Ik ben blij dat ik weer terug ben. De titelrace in Italië is gelukkig ook weer open. Laten we er maar weer een mooi jaar van maken."