AMSTERDAM - Voor Luuk de Jong had de week niet beter kunnen beginnen. De aanvaller van FC Twente werd maandag door bondscoach Bert van Marwijk bij de selectie van het Nederlands Elftal gehaald. De Jong vervangt Robin van Persie, die kampt met griep.

"Ik had me zondagavond al gemeld in Oisterwijk bij Jong Oranje, maar maandagmorgen kreeg ik van de teammanager te horen dat ik mijn tas in moest pakken en naar Noordwijk mocht", zegt De Jong op de website van FC Twente. "Dat was een mooie verrassing."

Van Marwijk had De Jong al enige tijd op het oog, zo bleek uit de voorlopige selectie. "Vorige week zat ik al bij de voorselectie en hou je er rekening mee dat je zou afvallen. Je weet echter ook dat de kans bestaat dat spelers geblesseerd raken of moeten afzeggen, zoals dat nu het geval is."

De Jong beschouwt de uitnodiging vooral als een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg.

"Ik kijk er naar uit om de trainingen met Oranje nu echt mee te maken. Vorig jaar, toen ik bij Jong Oranje zat, heb ik al eens mogen meetrainen met Oranje en dat was al een mooie ervaring. Dat ik nu ben opgeroepen is voor mij een bevestiging dat ik goed bezig ben bij FC Twente."