NOORDWIJK - Robin van Persie heeft zich maandag bij bondscoach Bert van Marwijk afgemeld voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk.

De aanvaller van Arsenal ontbreekt vanwege griep. Van Marwijk heeft Luuk de Jong van FC Twente opgeroepen als vervanger van Van Persie.

Eerder meldden Nigel de Jong (Manchester City) en Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur) zich vanwege blessures al af bij Van Marwijk. De selectie van Oranje voor de wedstrijd van woensdag bestaat uit twintig man.

Van Persie speelde na het WK van afgelopen zomer pas een interland voor Oranje, de oefenwedstrijd in november tegen Turkije. Vanwege een zware enkelblessure miste hij de start van de EK-kwalificatie.

De Rotterdammer is de laatste weken goed op dreef bij Arsenal. De 27-jarige Rotterdammer maakte zaterdag tegen Newcastle United zijn zevende en achtste doelpunt van het seizoen.

De Jong

Luuk de Jong (20) behoorde al tot de voorselectie van het Nederlands elftal, maar viel vrijdag af. De jeugdinternational debuteert nu alsnog bij het 'grote' Oranje.

De aanvaller van FC Twente speelde acht wedstrijden voor Jong Oranje, waar hij één doelpunt maakte. De Jong kan woensdag net als Kevin Strootman (FC Utrecht) zijn eerste interland voor het Nederlands elftal spelen.