AMSTERDAM - Door de 1-0 nederlaag van VfL Wolfsburg tegen Hannover 96 van afgelopen weekend is het weer rumoerig in de Duitse industriestad. Steve McClaren staat onder zware druk en Diego heeft zich onmogelijk gemaakt door het missen van een strafschop.

De Braziliaan werd afgelopen zomer voor 15 miljoen euro gekocht van Juventus, maar kon de verwachtingen tot nu toe niet waarmaken. In de wedstrijd tegen Hannover 96 miste hij zelfs een strafschop die hij eigenlijk niet had mogen nemen.

Patrick Helmes is de aangewezen man om de penalty's te nemen, maar Diego eiste de bal op en verzuimde vanaf elf meter binnen te schieten. Manager Dieter Hoeness was duidelijk in zijn commentaar. ''Dit doet hij voortaan maar in de speeltuin'', zo liet hij weten aan Bild.

Ook McClaren was niet te spreken over de actie van Diego. ''Wanneer een speler een beslissing van mij overruled, ben ik woedend.''

Boete

Volgens Bild kan de ex-speler van onder meer Werder Bremen een gigantische boete tegemoet zien. De Duitse krant meldt dat Diego een geldbedrag van 100.000 euro moet betalen en wordt verbannen naar de tribune voor het aankomende duel met Hamburger SV.

Overigens staat McClaren onder grote druk in Wolfsburg. De Engelse coach mocht naar hartelust investeren in de winterstop, maar de resultaten blijven voorlopig achterwege. Martin Jol, Huub Stevens en Ralf Rangnick worden genoemd als opvolgers.