AMSTERDAM - Met een uitstekende Wesley Sneijder heeft Internazionale zondagavond AS Roma met 5-3 aan de kant gezet. De regerend landskampioen profiteerde optimaal van het puntenverlies van koploper AC Milan eerder op de dag bij Genoa (1-1).

Inter staat na 23 duels in de Serie A derde met 44 punten. Dat zijn er vijf minder dan AC Milan en twee minder dan nummer twee Napoli. Die twee ploegen hebben echter wel een duel meer gespeeld.

Sneijder schoot het duel in stadion Guiseppe Meazza op prachtige wijze op gang. Al in de derde minuut veegde de Oranje-international de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn linkervoet in de kruising.

Roma, de huidige nummer zeven van de competitie, trok de stand tien minuten later via Fabio Simplicio weer gelijk. Nog voor rust werkte Eto'o, de andere uitblinker aan Inter-zijde, na een individuele actie de 2-1 binnen.

Rode kaart

De Kameroenees mocht in de 63e minuut ook de derde Inter-treffer laten aantekenen. De doorgebroken Giampaolo Pazzini werd, nadat hij door een fraaie pass van Sneijder gelanceerd was, gevloerd in het zestienmetergebied van Roma.

Nicolas Burdisso beging de overtreding en moest met rood van het veld, waarna Eto'o de strafschop benutte.

Applauswissel

Toen Thiago Motta er uit een door wederom Sneijder opgezette aanval niet veel later ook nog 4-1 van maakte, besloot trainer Leonardo de moegestreden Nederlander een applauswissel te gunnen.

Bijna gaf Inter vervolgens de zege nog weg. De tien Romeinen kwamen via Mirko Vucinic en Simone Loria terug tot 4-3 en drongen Inter in de slotfase ver terug.

Bij een tegenstoot van de thuisploeg gooide Esteban Cambiasso het duel in de laatste minuut alsnog in het slot.