UTRECHT - FC Utrecht hield landskampioen FC Twente zondag in een stevig, maar bij vlagen aantrekkelijk duel verdiend op 1-1. Twente-coach Michel Preud’homme verbaasde zich niet over de kracht van FC Utrecht.

“Ik wist dat ze kwaliteit en mentaliteit hebben, ik weet nu ook dat ze beschikken over een bepaald, historisch gegroeid voetbalverstand dat in combinatie met het enthousiaste publiek een wapen is”, zei de Belg.

Preud’homme baalde niet eens van het gelijkspel. De Tukkers profiteerden niet van de misstap van PSV een dag eerder in Eindhoven tegen ADO Den Haag (0-1).

“Hier gaan een hoop ploegen sneuvelen, daar ben ik van overtuigd, dus ik ben niet ontevreden met de uitslag. Zij waren de eerste helft beter, wij de tweede helft.”

Blessure Janko

Over de wissel van topscorer Marc Janko in de rust zei Preud'homme:  “Hij heeft al een tijdje last van een heupkwetsuur."

"Misschien heeft hij zelfs al eens ermee gespeeld terwijl dat niet had gemoeten, maar ja, dat is de mentaliteit van deze ploeg op het moment: de spelers zijn bereid zich op te offeren voor de ploeg.”

Du Chatinier

Ook Ton du Chatinier van FC Utrecht was tevreden. ''Voor rust kwamen we met goed spel op voorsprong. Volgens mij ietwat onnodig viel na de hervatting al snel de gelijkmaker. Dat was voor ons een tegenslag. Onder zeer moeilijke weersomstandigheden hebben we vervolgens hard geknokt. Ik denk dat de remise een juiste uitslag is.''

Hij vond dit mede omdat zijn elftal veel spelers miste. Daarnaast viel centrale verdediger Jan Wuytens al vroeg uit met een buikspierblessure.

''Door de omstandigheden moest Leon de Kogel debuteren in de basis. In de rust vroeg hij om een wissel, omdat hij zo moe was. Hij heeft het vervolgens nog twintig minuten volgehouden. De jongens hebben het goed gedaan.''