ARNHEM - Zijn eerste optreden in de eredivisie smaakte naar meer. Ryo Miyaichi, gehuurd van Arsenal, debuteerde zondag bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1) meer dan verdienstelijk.

''Onze Japanse vriend is een heel fijne speler, met veel potentie. We gaan nog veel plezier aan hem beleven'', genoot zijn trainer Mario Been na in Arnhem.

Ook aanvoerder Ron Vlaar liet zich lovend uit over de Japanse aanvaller, die in het Gelredome feitelijk zijn eerste officiële wedstrijd als profvoetballer afwerkte.

''Er ging heel veel dreiging van hem uit. Hij is een explosieve speler. Ryo durft acties te maken en dat hebben we nodig voorin.''

Werkt keihard

Been roemde de wedstrijdmentaliteit van de balsterke Miyaichi, die tevens over een grote dynamiek beschikt. ''Hij werkt keihard om er een goede wedstrijd van te maken."

"Ik ben heel tevreden over hem. Hoe lang hij bij Feyenoord blijft? Nou ja, in elk geval tot aan het einde van het seizoen. Daarna zien we wel verder.''

Ook over zijn nieuwe middenvelder Marcel Meeuwis, gehuurd van Borussia Mönchengladbach, was Been goed te spreken. ''Hij heeft het uitstekend gedaan."

"Ondanks een gebrek aan wedstrijdritme. Hij is altijd aanspeelbaar en geeft veel leiding in het veld. Marcel is ook een echte versterking voor ons.''

Sören Larsen

De Deense aanvaller Sören Larsen, gehuurd van Toulouse, kon in zijn invalbeurt Been nog niet overtuigen. ''Ik had iets extra's van hem verwacht. Daarvoor bracht ik hem ook in."

"Maar hij won met zijn 1,94 meter amper duels in de lucht. Dat moet en kan beter, vond hij na afloop zelf ook. 'We gaan komende week keihard trainen', zei hij tegen me. Dat lijkt me een goed plan.''