MONACO - Olympique Marseille raakt verder achterop bij de koplopers in de Franse competitie. De titelverdediger speelde zondagavond in en tegen Monaco met 0-0 gelijk. Marseille bezet de vijfde plaats in de stand en heeft inmiddels 8 punten achterstand op ranglijstaanvoerder Lille.

De Noord-Franse ploeg won zelf wel, op zaterdag met 1-0 van Lens. Tulio De Melo besliste de wedstrijd halverwege de tweede helft. Lille, de aanstaande tegenstander van PSV in de Europa League, staat na 21 wedstrijden op 41 punten.

Nummer twee Paris Saint-Germain maakte in de achtervolging geen fout. Het uitduel tegen Arles-Avignon eindigde in een zege van 2-1, waardoor PSG nu 37 punten heeft.

Lyon

Olympique Lyon en Stade Rennes deden zaterdag slechte zaken. De nummers drie en vier van de ranglijst gingen allebei onderuit en blijven op 34 punten staan.

Lyon verloor met 2-1 bij Valenciennes. Stade Rennes, nog zonder zijn Haagse aanwinst John Verhoek (ex-FC Den Bosch), had bij Sochaux weinig in te brengen. Het werd liefst 5-1. Modibo Maiga nam twee treffers voor zijn rekening.