MECHELEN - Anderlecht is er zondag in de Belgische voetbalcompetitie niet in geslaagd te winnen. De koploper, tegenstander van Ajax in de Europa League, kwam bij KV Mechelen niet verder dan 0-0.

Mbark Boussoufa kreeg na een klein uur spelen een gele kaart voor het wegtrappen van de bal.

Scheidsrechter Jurgen Brinckman, die halverwege zijn geblesseerde collega Frederik Geldhof verving, dacht dat het al de tweede gele kaart was voor de aanvaller en gaf rood. Hij zag zijn fout bijtijds in, zodat Boussoufa toch op het veld mocht blijven staan.

In de stand heeft Anderlecht nu vier punten voorsprong op Racing Genk, dat wel een wedstrijd minder speelde.

Club Brugge

Club Brugge behaalde zaterdag een kleine overwinning. Het elftal van de Nederlandse trainer Adrie Koster won met 1-0 van Germinal Beerschot. Ronald Vargas nam het enige doelpunt voor zijn rekening.

Club staat na 24 wedstrijden vierde, op twaalf punten achterstand van koploper Anderlecht. Standard Luik, de nummer vijf, versloeg Westerlo met 2-1. Aanwinst Jelle Van Damme scoorde één keer voor zijn nieuwe club.

Lierse was in de degradatiewedstrijd tegen Charleroi met 1-0 te sterk. Wesley Sonck maakte de treffer.

AA Gent

AA Gent verspeelde ook twee punten, al bleef de club de derde positie behouden. Het werd 1-1 in en tegen Sint Truiden.

Bij de rust stond Gent nog voor dankzij een doelpunt van Christophe Lepoint. Een klein kwartier voor tijd zorgde Ibrahim Sidibe voor de gelijkmaker.