ENSCHEDE - Tim de Cler zou halverwege februari met Feyenoord gaan praten over zijn toekomst. Maar of die afspraak nog staat, nu technisch directeur Leo Beenhakker op non-actief is gesteld? De 32-jarige linksback met het aflopende contract heeft geen idee, zo zei hij na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen FC Twente tegen NUsport.

Hadden jullie deze wedstrijd ook verloren als jullie een scorende spits hadden gehad?

“Nee. Of uh… Wat zei je nou eigenlijk?”

Of jullie deze wedstrijd ook hadden verloren als jullie een scorende spits hadden gehad.

“Poeh. Geen idee. Volgens mij hadden we deze wedstrijd sowieso niet hoeven te verliezen. Dat heeft niks te maken met het wel of niet hebben van een scorende spits. In principe moet één gemaakte goal genoeg kunnen zijn voor de winst."

"Volgens mij hebben we gewoon een goede wedstrijd gespeeld. En Luc (Castaignos) heeft het heel goed gedaan in de spits. Het is alleen jammer dat we onszelf niet hebben beloond.”

Wat haal jij voor positiefs uit deze nederlaag?

“Ons positiespel was een klasse beter dan dat in voorgaande weken. En we hebben veel strijd laten zien en weinig weggegeven. Des te zuurder is het dat je dan toch nog verliest, in de laatste minuut."

"Dat mag je gerust een domper noemen. Maar we hebben de misschien wel beste ploeg van Nederland goed partij geboden. Daaruit moeten we vertrouwen putten.”

Hoop je stiekem dat er morgen een spits uit een heel hoge hoed wordt getoverd?

“Het lijkt me dat er wel nog eentje bijkomt, ja. En dan gaan we volgende week maar eens punten pakken.”

Wat doe jij na dit seizoen?

“Dan stop ik ermee, haha.”

En nou even serieus…

“Ik weet het niet. Ik heb van mijn zaakwaarnemer begrepen dat we halverwege februari met Feyenoord zouden gaan praten over mijn toekomst. Maar er is wat tussengekomen, dus ik weet niet of die afspraak nog staat."

"Ik hoor het wel, als ze nog met me willen praten. Op dit moment maak ik me niet zo druk over mijn toekomst. Maar uh… Laat duidelijk zijn dat ik nog lang niet van plan ben om te stoppen.”