AMSTERDAM - Ajax versterkt zich voor dinsdag, als de transfermarkt sluit, met één of geen aanvaller. Dat vertelde algemeen directeur Rik van den Boog zondag vlak voor de uitwedstrijd van de Amsterdamse club tegen NAC Breda.

''Clubs denken dat we na de verkoop van Luis Suarez wanhopig zijn'', zei Van den Boog. ''Maar dat is absoluut niet het geval. Er komt één of geen nieuwe aanvaller."

"We hebben met Mounir El Hamdaoui en Dario Cvitanich ook goede spitsen. We zijn dus niet van plan om heel veel geld uit te geven. Laat dat duidelijk zijn.''

Afgewezen

Ajax verkocht Luis Suarez afgelopen vrijdag voor maximaal 26,5 miljoen euro aan Liverpool. De club meldde zich vervolgens bij Bas Dost (sc Heerenveen), Dries Mertens (FC Utrecht) en een nog onbekende aanvaller.

Heerenveen nam Dost afgelopen zomer voor bijna 3,5 miljoen euro van Heracles en vraagt naar verluidt nu 6 miljoen euro voor Dost. FC Utrecht heeft ook een eerste bod van Ajax op Mertens geweigerd.

Deadline

''We staan niet te popelen om Dries te laten vertrekken'', zegt technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht.

''De transfermarkt sluit maandag, maar we hebben Ajax een deadline gesteld. Mertens is een belangrijke speler voor ons. Die laten we dus niet zomaar vertrekken. Maar we hebben natuurlijk ook te maken met Dries zelf. Verder wil ik er nu niet al te veel over zeggen.''

Mertens is bezig met zijn tweede seizoen bij FC Utrecht en verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2014. De vleugelspeler speelde daarvoor bij AGOVV. Meerdere scouts van Ajax hebben de vleugelspeler destijds bekeken en afgetest.