EINDHOVEN - PSV wil Balázs Dzsudzsák onder geen beding verkopen in de huidige transferperiode.

De Franse koploper Lille heeft via tussenpersonen bij PSV geïnformeerd naar de Hongaarse aanvaller, maar van serieuze interesse is volgens technisch manager Marcel Brands geen sprake.

''Balázs is bovendien niet te koop'', aldus Brands.

Productiviteit

De 24-jarige vleugelspits maakte dit seizoen in de diverse competities al zestien doelpunten voor PSV. Dzsudzsák leverde bovendien talloze assists.

Trainer Fred Rutten liet zaterdag na de benauwde overwinning op Willem II (2-1) weten dat een vertrek van zijn Hongaarse ster absoluut niet gewenst is. ''Als Balázs zou vertrekken, dan is de hele productiviteit verdwenen'', aldus Rutten.

Tafel

Volgens Brands staat de begenadigde linkspoot zelf ook niet te springen om te vertrekken. ''Ik heb niet het idee dat Balázs daar iets voor voelt.''

Dzsudzsák heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2013. PSV heeft al aangegeven die verbintenis graag te verlengen. De clubleiding wacht nog op een reactie uit het kamp-Dzsudzsák. ''Ergens in de komende weken gaan we met elkaar om de tafel zitten'', aldus Brands.

Deadline

Diverse clubs informeerden de afgelopen weken bij Brands naar de mogelijkheid om spelers te kopen of te huren. Rutten heeft na het vertrek van Ibrahim Afellay (FC Barcelona) en Nordin Amrabat (Kayserispor) en de zware knieblessure van Jonathan Reis echter een krappe selectie.

De Eindhovenaren willen daardoor niemand laten gaan. ''Ik ga er op dit moment zeker van uit dat er voor het sluiten van de transferperiode niemand meer weggaat en bijkomt.''

De voetbalclubs hebben tot maandag middernacht de tijd voor transfers. Daarna gaat de markt tot het einde van het seizoen weer op slot.