Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Chelsea op herhaling in FA Cup

AMSTERDAM - Salomon Kalou heeft uitschakeling voor Chelsea in de vierde ronde van de FA Cup voorkomen. De Ivoriaanse spits maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker in het uitduel bij Everton, waardoor de ploegen in februari op herhaling moeten.
Door Novum

Vlak na rust had Everton-spits Louis Saha uit een corner met het hoofd de score geopend.

Aston Villa plaatste zich ten koste van Blackburn Rovers voor de achtste finales. Op Villa Park werd het 3-1. Die stand was al bij rust bereikt. Ciaran Clark bracht de thuisploeg na tien minuten op voorsprong, maar Nikola Kalinic maakte al snel de gelijkmaker.

Robert Pires en Nathan Delfouneso zorgden er echter voor dat Villa comfortabel aan de thee kon gaan. Een kwartier na rust kreeg Villa-speler Nathan Baker nog een rode kaart, maar zelfs in numerieke meerderheid kon Blackburn niets meer aan de stand veranderen.

Swansea City

Cedric van der Gun kon met een doelpunt niet voorkomen dat Swansea City uitgeschakeld werd door Leyton Orient, dat uitkomt in de League One.

De Hagenaar maakte vlak voor rust de gelijkmaker, nadat Jimmy Smith de score had geopend. Twee minuten voor tijd werkte de onfortuinlijke Swansea-speler Alan Tate de bal echter in eigen doel.


Lees meer over:

ChelseaAston VillaFA Cup

Aanbevolen artikelen