AMSTERDAM – Karim El Ahmadi heeft vrijdag zijn eerste (oefen)wedstrijd voor Al-Ahli gespeeld. Volgende week hervat zijn nieuwe club, die de 26-jarige middenvelder tot het einde van het seizoen van Feyenoord huurt met een optie tot koop, de competitie van de Verenigde Arabische Emiraten.

NUsport belde El Ahmadi op.

Heb je ooit zo'n hectische week beleefd?

"Nee, ik denk het niet. Vlak vóór de verloren wedstrijd tegen De Graafschap van vorige week zaterdag kreeg ik van Feyenoord te horen dat ik een kijkje mocht nemen in Dubai."

"Zondag ben ik erheen gevlogen, maandag tekende ik een contract en dinsdag vloog ik weer terug om op woensdag wat zaken in Rotterdam af te handelen. Donderdag vloog ik vervolgens weer hier naartoe en vrijdag speelde ik een oefenwedstrijd."

Tegen wie?

"Geen idee, een klein ploegje. Het bleef 0-0."

Hoelang heb je meegedaan?

"De hele wedstrijd. Ik behoor hier tot de fitste spelers, want vanwege de Azië Cup hebben ze hier een maand niets gedaan. Volgende week begint de competitie weer, dus ik kan meteen aan de bak."

Wat vind je van het niveau?

"Dat is hoger dan de mensen in Nederland denken. Mijn eerste indrukken zijn prima. Met David O'Leary zit hier een toptrainer en Fabio Cannavaro is een van mijn ploeggenoten. Al-Ahli speelt echt combinatievoetbal, heb ik al gemerkt. Maar of ik een goede stap heb gezet, kan ik nu nog niet zeggen. Daarvoor is het te vroeg."

Wat doet een net 26-jarige Marokkaans international bij een club uit Dubai?

"Dat heb ik al eerder uitgelegd. Ik kreeg de kans om hierheen te gaan, ben gaan kijken en wat ik zag beviel me. Mensen noemen het vluchtgedrag, maar dat slaat nergens op."

Ik hoorde anders dat je per se weg wilde bij Feyenoord…

"Het lag niet alleen bij mij. De club zag deze transfer ook zitten. Ze hikten bij Feyenoord al een tijdje aan tegen mijn hoge salaris. Het geld dat ze aan mij uitgaven, kunnen ze nu gebruiken voor het salaris van een nieuwe spits. Dit was voor beide partijen de beste oplossing."

Vind je het jammer dat je niet op een goede manier afscheid hebt genomen van de mensen bij Feyenoord?

"Och, ik was liever na een serie goede wedstrijden vertrokken, maar het is niet anders. En afscheid nemen kan ook per telefoon, hè."

Zien we je nog terug bij Feyenoord?

"Dat zou kunnen, want ik heb nog een contract tot 2012. We zullen zien wat er na dit seizoen gebeurt."