AMSTERDAM - Rafael van der Vaart is in zijn eerste seizoen in Engeland direct een held geworden bij Tottenham Hotspur. Met zijn club treedt hij zondag in de FA Cup aan tegen Fulham, een nieuwe ervaring en misschien wel de beste kans voor de Spurs om een prijs te pakken.

"Dit is de mooiste bekercompetitie in de wereld. Het is echt iets waar we naar uitkijken", heeft Van der Vaart zin in de ontmoeting met Fulham.

Hoewel de tegenstander van de Spurs in de Premier League wisselvallig presteert, denkt Van der Vaart niet dat de Londense derby van zondag een makkie wordt. "Ze hebben gewoon een goed elftal, dus het wordt een moeilijke wedstrijd."

Inzet van het duel is een plaats in de achtste finale. "Dan nog een paar keer winnen en je staat gewoon in de halve finale op Wembley", beseft Van der Vaart. Tottenham won de FA Cup al acht keer eerder, maar stond sinds 1991 niet meer in de finale. "Het is een prijs die er toe doet, dus daar gaan we wel voor, maar de competitie en de Champions League staan ook hoog bij ons."

Bij Fulham komt Van der Vaart de Belg Moussa Dembélé tegen, die deze zomer overstapte van AZ. "Hij doet het goed, voor zover ik gezien heb", weet de Oranje-international over zijn collega. "Hij was een paar keer geblesseerd, maar over het algemeen zijn ze wel blij met hem."