AMSTERDAM - Hamburger SV is in de markt voor Jeffrey Bruma. De Duitse club wil de negentienjarige verdediger tot het einde van het seizoen huren van Chelsea. De Engelsen willen hem echter niet laten gaan zolang ze nog geen adequate vervanger hebben aangetrokken voor de geblesseerde Alex.

“De interesse van HSV is concreet”, bevestigt Bruma’s zaakwaarnemer Wessel Weezenberg tegenover NUsport. “Gezien de huidige situatie wil Chelsea Jeffrey op dit moment niet laten gaan, maar in het voetbal kan morgen alles weer anders zijn.”

Bruma zelf staat open voor een verhuurperiode, om zo meer aan spelen toe te komen. Hij denkt daarbij aan de Engelse of Duitse competitie. Er bestaat ook interesse voor hem uit Nederland, maar een vertrek naar de eredivisie geniet niet Bruma’s voorkeur.

Jeff wil het liefst bij een club spelen waarvan het niveau zo dicht mogelijk bij dat van Chelsea ligt”, aldus Weezenberg. “Al sluiten we geen club bij voorbaat uit.”

Lagere Engelse divisies

Mocht Chelsea Bruma niet vóór 1 februari laten gaan, dan kan hij alleen nog worden verhuurd aan een club uit de lagere Engelse divisies. De kans bestaat dat hij dan bij een club in het Championship wordt gestald, zodra Alex weer fit is.

Eerder deze week werd Bruma’s landgenoot Patrick van Aanholt door Chelsea tot het einde van het seizoen ondergebracht bij Leicester City.