AMSTERDAM - Ongewild speelde Orlando Engelaar woensdag de hoofdrol tijdens het kwartfinaleduel in het bekertoernooi tussen FC Twente en PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren werd de schlemiel van de avond in Enschede.

Hij miste als enige zijn strafschop in de reeks die noodzakelijk was geworden door de 1-1 die na verlenging op het scorebord stond.

Tijdens de reguliere speeltijd had Engelaar ook al de penalty veroorzaakt waaruit Theo Janssen de 1-0 maakte.

''Ik kreeg de bal vanaf een meter afstand tegen mijn hand aanschoten en daar kan ik dan weinig aan doen'', verzuchtte Engelaar na afloop tegenover Eredivisie Live. ''Maar volgens de scheidsrechter hield ik mijn armen te hoog en dan is het een penalty.''

Gestopt

PSV kwam nog wel op gelijke hoogte, maar moest in de strafschoppenreeks alsnog het hoofd buigen omdat uitgerekend Engelaar op 6-6 zijn inzet door Sander Boschker gestopt zag.

''Ik moet mijn strafschop nog terugzien, maar als hij hem kan pakken was 'ie slecht ingeschoten. Een vervelende avond dus'', concludeerde Engelaar met gevoel voor understatement.

''Het was niet onverdiend geweest als we na reguliere speeltijd hadden gewonnen, maar we maakten het niet af. In tweede verlenging kregen we nog hele grote kans, als je die maakt win je gewoon. Maar goed, we liggen eruit en moeten verder nu.''