AMSTERDAM - Patrick van Aanholt wordt door Chelsea de rest van het seizoen verhuurd aan Leicester City. Dat maakte de Londense club woensdag bekend.

De 20-jarige Van Aanholt, door bondscoach Cor Pot opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje voor een oefenduel tegen Tsjechië, kwam tot dusverre tot acht wedstrijden voor het eerste van Chelsea.

Dit seizoen speelde de linkerverdediger in totaal zes keer mee. Van Aanholt maakte in september, in de wedstrijd tegen Newcastle United om de Carling Cup, zijn eerste doelpunt.

Eerder verhuurde Chelsea Van Aanholt aan Coventry City en Newcastle United. Leicester, getraind door de Zweed Sven Goran Eriksson, staat momenteel op de elfde plaats in de Championship (de eerste divisie).

Kakuta

Chelsea verhuurt een andere jongeling eveneens tot het einde van dit seizoen. Gaël Kakuta maakt het seizoen af bij Fulham. Dat maken de twee Londense Premier Leagueclubs woensdag bekend. De 19-jarige Franse aanvaller hoopt op Craven Cottage meer speeltijd te krijgen.

Bij Chelsea speelde hij zestien keer in het eerste team. Kakuta verlengde onlangs zijn contract bij Chelsea tot 2015.

Kakuta speelt sinds 2007 bij Chelsea dat hem als stagiair van Racing Lens haalde. Hij kreeg internationaal bekendheid toen Lens Chelsea aanklaagde bij de FIFA voor een illegale transfer.