WAALWIJK - Voor de derde keer in de historie bereikte RKC Waalwijk dinsdag de halve finales van de KNVB-beker. Die prestatie komt voor directeur voetbalzaken Mohammed Allach op een ideaal moment. Na een hectisch seizoen in de eredivisie heeft RKC de zaken een niveau lager weer op orde.

''Die halve finale is een goede kans om RKC weer op de kaart te zetten. We kunnen landelijk laten zien dat het weer goed gaat met de club'', aldus Allach, die wel realistisch blijft. ''We moeten hier absoluut van genieten, maar wel onze plaats kennen.''

Die plek ligt volgens Allach tussen de Jupiler League en de eredivisie in. ''We zullen geen structurele eredivisieclub meer worden. Dat past ook niet in de omgeving."

Afgrond

"We zaten vorig seizoen aan de afgrond en hebben ons moeten herpositioneren. Dat is aardig gelukt.'' RKC staat tweede in de eerste divisie met elf punten minder dan koploper FC Zwolle.

De top vijf is de doelstelling, maar er wordt rekening gehouden met promotie. ''We zijn daarop voorbereid en hebben ons huiswerk klaar. We staan er goed voor en dat is knap voor een club die net is gedegradeerd'', zegt Allach.

Volgens de Marokkaanse Nederlander is ook RKC de laatste jaren meegegaan in de waan van de voetbalwereld. ''Alle clubs willen snel succes en daar betaal je later de tol voor."

"Dat was hier ook het geval. Nu proberen we te zorgen voor een structurele basis.'' Afgelopen seizoen moest er steun gevraagd worden bij de gemeente en geldschieter Ben Mandemakers.

Aardig op orde

''Nu hebben we het financieel aardig op orde, al lopen we nog geen polonaise.'' Een transfer van sterspeler Derk Boerrigter zou de clubkas kunnen spekken, maar Allach houdt de linkerspits liever in Waalwijk.

''De belangstelling voor hem is niet concreet. Voor het elftal zou het niet goed zijn om halverwege het seizoen een van de beste spelers te laten gaan.''

Amateurclub Noordwijk bleek dinsdag in de kwartfinales geen serieuze tegenstander voor RKC: 6-0. In de halve eindstrijd wacht in elk geval een eredivisieclub.

''We hebben tot nu toe een goede loting gehad, dus de kans was groot dat we hier zouden belanden. Maar nu wordt het wel zwaar. Ik hoop op een thuiswedstrijd.''