AMSTERDAM - Guus Hiddink heeft met verbazing de berichtgeving over de aanstelling van Ruud Gullit als coach van Terek Grozny gevolgd.

“Er werd her en der gesuggereerd dat ik de club bij hem aanbevolen had, maar dat is niet het geval,” aldus de bondscoach van Turkije tegenover NUsport. “Het is Gullits eigen keuze geweest. Hij heeft me een keer gevraagd om advies, dat is alles.”

Wat heeft u hem toen geadviseerd?
“Nou, dat was zeker geen positief reisadvies. Integendeel zelfs. Iedereen die wel eens een krant leest, weet dat het daar niet pluis is. Als bondscoach van Rusland heb ik bijna het hele land doorkruist, maar in die regio ben ik nooit geweest. Dat werd me door iedereen sterk afgeraden."

"Toen ik een keer bij m’n assistenten de naam van de club liet vallen, kregen ze bijna een rolberoerte. Dat heb ik Ruud allemaal verteld, maar hij is oud en wijs genoeg om zelf een beslissing te nemen. Dat heeft hij ook gedaan.”

Is het een verstandig besluit?
“Laat ik het zo zeggen: vanuit het oogpunt van Terek Grozny is het een prachtige zet. Waar vind je nog een trainer met zo’n groot charisma? Zelf had ik waarschijnlijk voor de eer bedankt. Maar nogmaals: het is zijn keuze.”