AMSTERDAM - Trainer Roy Hodgson heeft zich verontschuldigd bij de supporters van Liverpool. Hij zegt dat zijn woorden over gebrek aan steun vanaf de tribunes verkeerd zijn geïnterpreteerd.

'The Reds' maken onder leiding van Hodgson een zeer teleurstellend seizoen door en staan slechts op de twaalfde plaats in de Premier League. Na het 0-1 verlies op Anfield Road tegen hekkensluiter Wolverhampton Wanderers barstte de bom.

De supporters jouwden Hodgson uit en zongen dat hij vervangen moet worden door legende Kenny Dalglish Volgens de oud-coach van Fulham werkt de houding van de fans averechts en zet het 'extra druk op de spelers'. “De beroemde Anfield-steun blijft uit”, zei hij.

Onterecht

“Het spijt me als ik de fans op wat voor manier dan ook heb beledigd”, aldus Hodgson tijdens een persconferentie voor het volgende thuisduel met Bolton Wanderers. “Ik vind het jammer als het omslaat naar een aanval van mij naar de fans toe. Zo heb ik het absoluut niet bedoeld. Dat zou ook onterecht zijn.”

“Iedereen weet dat de steun van de Liverpool-fans de beste is van het hele land. En ik ben me er van bewust dat we het meeste uit die steun halen als we zelf goed spelen, zodat we de supporters iets geven waarvan het de moeite waard is om achter te staan. Dat deden we woensdag niet.”