AMSTERDAM - Real Madrid overweegt in de zomer de strijd met FC Barcelona aan te gaan om de handtekening van Cesc Fabregas.

Volgens de krant Sport ziet trainer José Mourinho van ‘De Koninklijke’ in Fabregas de secondant van Xabi Alonso op het middenveld.

De club uit de hoofdstad wil zich medio 2011 met één superster versterken nadat er afgelopen zomer al in kwantitatief opzicht een slag is gemaakt.

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez zou minimaal veertig miljoen euro moeten neertellen voor de aanvoerder van Arsenal. Afgelopen zomer konden ‘The Gunners’ zich niet vinden in een bod van 29 miljoen euro van FC Barcelona op hun spelmaker.

Voorkeur

Fabregas zelf heeft steeds een voorkeur uitgesproken voor FC Barcelona, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep alvorens de stap te maken naar Engeland.

Overigens staat het volgens manager Arsène Wenger van Arsenal allerminst vast dat zijn dirigent op korte termijn vertrekt. “Ik ben ervan overtuigd dat hij hier nog jaren blijft. Hij wil prijzen winnen met deze club.”

Het contract van Fabregas bij Arsenal loopt medio 2015 af.