KORTRIJK - Anderlecht heeft woensdag de leiding in de Belgische eerste klasse verstevigd. De tegenstander van Ajax in de Europa League kende weinig problemen op bezoek bij KV Kortrijk: 0-2.

De titelverdediger heeft zeven punten meer dan Racing Genk, dat echter wel twee wedstrijden minder speelde. Genk komt donderdag in actie tegen Lokeren.

Guillaume Gillet bracht Anderlecht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De Belg kopte de bal uit een voorzet van Mbark Boussoufa binnen.

De club uit Brussel kwam halverwege de tweede helft enigszins gelukkig op 2-0.

Kortrijk-verdediger Rami Gershon dacht de bal terug te kunnen koppen op zijn eigen keeper, maar die was juist uit zijn doel gekomen.

Gershon zag zijn kopbal daardoor in eigen doel verdwijnen.

Club Brugge

Adrie Koster zit bij Club Brugge weer wat steviger in het zadel na de tweede opeenvolgende zege. Brugge won voor eigen publiek met overtuigende cijfers van Charleroi: 5-0.

De bezoekers speelden ruim een helft met tien man na een rode kaart voor Costa.

Ivan Perisic was met vier treffers de absolute uitblinker in de ploeg van Koster. Nabil Dirar maakte het andere doelpunt.

Club Brugge staat vierde, op veertien punten van Anderlecht. Het duel tussen Standard Luik en KV Mechelen werd afgelast vanwege het winterweer.