AMSTERDAM - Ondanks de respectabele achterstand op AC Milan heeft de kersverse Internazionale-trainer Leonardo de winst van de Scudetto nog niet uit zijn hoofd gezet.

“We moeten dertien punten goedmaken, maar de weg is nog lang”, zei de Braziliaan woensdag tijdens zijn presentatie als opvolger van de ontslagen coach Rafael Benitez.

Voordat Leonardo de aanbieding van Internazionale accepteerde, nam hij contact op met José Mourinho, die de ‘Nerazzurri’ zeven maanden geleden naar de Champions League-winst loodste. “Om zo’n kampioen kun je niet heen. Hij heeft zoveel betekend voor deze club.”

Droom

Leonardo’s trainersloopbaan begon vorig seizoen in mineur. AC Milan nam na een jaar afscheid van de Braziliaan. “Ik zocht geen nieuwe baan, maar een nieuwe droom. Ik heb dertien jaar gewerkt voor Milan en draag die club altijd in mijn hart.”

Inter-voorzitter Massimo Moratti sloot niet uit dat er spelers worden aangetrokken in de winterstop. “Nu Benitez is vertrokken halen we vijf spelers”, grapte hij. “Nee, we zullen zeker met elkaar om tafel gaan om te kijken waar het elftal behoefte aan heeft."