AMSTERDAM - Mounir El Hamdaoui heeft van Ajax een boete gekregen omdat hij afwezig was op een sponsoravond. De familie van de spits baalt van alle negatieve publiciteit.

“Die sponsormeeting was op een avond dat Mounir nog griep had. Ajax wist dat - hij had zich immers afgemeld voor de trainingen die week", aldus een gezinslid tegen NUsport.

"Van Frank de Boer kreeg hij daarop te horen dat hij een boete heeft gekregen en die heeft hij geaccepteerd, maar in onze ogen is die onterecht. Als je niet kan trainen door griep zou het raar zijn als je wél op een sponsoravond verschijnt. Dat bevordert het genezingsproces niet."

Dokter

Na de persconferentie van De Boer vorige week voor het bekerduel met AZ werd de suggestie gewekt dat El Hamdaoui helemaal geen griep had, maar het vooral mentaal niet kon opbrengen om te trainen en te spelen.

“Dat is onzin. We waren thuis allemaal ziek", zegt het gezinslid. “De dokter van Ajax was daar, nadat hij Mounir had gesproken en gezien, ook van overtuigd. Dat hij er tegen AZ niet bij was, was op zich logisch, omdat hij al een poosje niet getraind had. Op 4 januari meldt hij zich weer op de eerste training.”

Slechterik

Waarschijnlijk zal er dan wel verder gepraat worden over de voorvallen van de laatste weken. Waarbij het grootste euvel voor El Hamdaoui nog steeds de gebrekkige communicatie van De Boer richting de aanvaller behelst.

“Dat zit hem nog het meest dwars, ja. Wij, zijn familie, vinden het vooral vervelend dat Mounir wordt afgeschilderd als ‘de slechterik’ en ‘de jongen die niet wil luisteren’. Ik heb zelfs gelezen dat hij helemaal niet naar Ajax wilde en de onderhandelingen expres vertraagde."

"Allemaal onzin, hij wilde heel graag met Martin Jol werken en voor deze club spelen. Hij vindt Ajax een prachtige club, écht waar! Het doet ons pijn dat er telkens iets anders wordt gesuggereerd.”