AMSTERDAM - Bij een ontslag van manager Carlo Ancelotti kan Chelsea zich de moeite besparen om Guus Hiddink te benaderen voor een nieuwe periode als interim-trainer.

“Het is onmogelijk, er is geen sprake van een terugkeer”, zegt zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen van de bondscoach van Turkije in The Independent.

In het voorjaar van 2009 mocht Hiddink van de Russische voetbalbond zijn werkzaamheden als bondscoach combineren met een functie als interim-manager van Chelsea.

FA Cup

Met succes: de ‘troubleshooter’ leidde de Londenaren naar de Champions League en zwaaide af met de FA Cup-winst. De kans dat de Turkse federatie mee wil werken aan zo'n constructie acht Van Nieuwenhuizen klein.

“Begin vorig jaar was het relatief eenvoudig om tot een akkoord met de Russische bond te komen, omdat Roman Abramovitsj (de Chelsea-eigenaar, red.) deels het salaris van Hiddink betaalde.”

“Zelf zal Guus nooit opstappen bij Turkije. Hij beschouwt het als een grote uitdaging om deelname aan het EK van 2012 af te dwingen.”

Dat de naam van Hiddink in verband wordt gebracht met Chelsea, heeft te maken met de slechtste reeks van ‘The Blues’ in meer dan tien jaar. De landskampioen startte uitmuntend aan de competitie, maar is na een zegeloze reeks van zes duels gezakt naar de vijfde plaats.