AMSTERDAM - Manchester City staat op het punt om de aanval verder te versterken. Edin Dzeko is dicht bij een overstap van VfL Wolfsburg naar 'The Citizens'.

Met de volgende in de serie topaankopen van City zou volgens de Wolfsburger Allgemeine 30 miljoen euro gemoeid zijn. Daar komt nog 5 miljoen bij als de huidige mede-koploper van de Premier League zich weet te kwalificeren voor de Champions League.

Verder betalen de Engelsen nog 5 miljoen aan tekengeld en zaakwaarnemers. Het transferbedrag van de 24-jarige spits zou een record betekenen voor de Bundesliga.

De Duitse krant Bild meldt dat Dzeko al tijdens City's topontmoeting met Arsenal van volgende week woensdag  aan de aftrap kan staan.

Beslissende factor

Trainer Roberto Mancini maakt er geen geheim van dat hij de komst van de Bosniër wel ziet zitten. "We hebben de kans om de titel te winnen dit jaar", zei de Italiaan tegen The Guardian. "Dzeko kan daarin een beslissende factor zijn. Deze speler kan titels beslissen en daarom willen wij hem."

Dzeko was vorig seizoen de topscorer van de Duitse Bundesliga. Hij maakte sinds zijn komst in 2007 in 111 wedstrijden 66 treffers voor Wolfsburg.