LONDEN - Arsenal heeft maandag de Londense derby tegen Chelsea gewonnen met 3-1. De ploeg van trainer Arsène Wenger nam door de zege de tweede plaats in de Premier League over van Manchester City. Arsenal heeft twee punten minder dan koploper Manchester United.

'The Gunners', met Robin van Persie in de basis, waren beter in het enerverende duel in het Emirates Stadium. Het leidde tot de voorsprong op slag van rust door een treffer van Alex Song. Kort na rust breidde Arsenal de marge uit naar 3-0 door doelpunten van Cesc Fabregas en Theo Walcott.

Branislav Ivanovic scoorde in de 57e minuut voor Chelsea, maar daar bleef het bij voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti, die al zijn vijfde nederlaag van de competitie leed en naar de vierde plaats is gezakt.

Dip

Chelsea lijkt het winnen verleerd, want de ploeg haalde uit de laatste acht competitieduels slechts zes punten. De sterrenformatie van Ancelotti heeft nu al zes punten minder dan United, en Tottenham Hotspur hijgt in de nek.

Van Persie speelde geen prominente rol in het duel. Hij werd na 75 minuten gewisseld. Fabregas en Walcott waren de smaakmakers voorin. Het duo was bepalend tussen de 51e en 53e minuut. Eerst scoorde Fabregas op aangeven van de snelle vleugelaanvaller, daarna rondde Walcott een subtiele voorzet van de Spanjaard af.