AMSTERDAM – Ottmar Hitzfeld raadt Bayern München aan om de beslissing om Mark van Bommel geen nieuw contract aan te bieden, nog eens te heroverwegen. Volgens de oud-coach van de club is de middenvelder nog steeds van onschatbare waarde voor de regerend landskampioen.

“Van Bommel is een speler die zich tegen een dreigende nederlaag verzet. Hij is de ‘agressieve leider’. Niet alleen op het veld, maar ook verbaal in het team. Zo’n type wil je als trainer graag hebben”, zegt de Duitser in gesprek met Sky.

“Ik geloof dat Bayern München van Bommel nog steeds nodig heeft, omdat hij degene is die een wedstrijd om kan draaien. Ik verbaas me er dan ook over dat men hem in onzekerheid laat.”

Matige prestaties

Ook over de matige prestaties in de Bundesliga van de ploeg van Louis van Gaal heeft Hitzfeld een mening. Al weet hij ook niet waarom Bayern veertien punten minder heeft dan koploper Borussia Dortmund.

“Het is eigenlijk niet te verklaren. Bayern heeft vaak zeer goed gespeeld en had vaak balbezit. Wellicht waren ze te speels. Ze zijn niet zo effectief gebleken. Verdedigend hebben ze de stabiliteit van vorig jaar niet meer. Alles bij elkaar genomen, worden er teveel individuele fouten gemaakt.”