AMSTERDAM – Alex Ferguson heeft de deur voor David Beckham naar Manchester United als speler gesloten.

De 35-jarige middenvelder zou de komende maanden graag verhuurd willen worden aan de club waar hij zijn profcarrière begon, maar de huidige manager ziet dat niet zitten.

“David is gewoon te oud”, vertelt Ferguson aan het Britse Sky Sports. “Ik heb nog nooit een speler van zijn leeftijd aangetrokken, toch?”

Arsenal

Beckham hoeft ook niet te rekenen op een aanbieding van Arsenal. De middenvelder trainde begin 2008 mee met het elftal van Arsène Wenger, maar de trainer heeft geen plaats voor hem in zijn selectie.

“Ik zou hem wel willen vastleggen, maar we hebben al Theo Walcott, Samir Nasri, Tomas Rosicky, Andrei Arsjavin en Emmanuel Eboue die op de flanken kunnen spelen.”

Eerder legde Beckham een aanbod van Everton naast zich neer.

International

Beckham, die nog tot medio 2012 onder contract staat bij Los Angeles Galaxy, wil de komende maanden wederom speeltijd opdoen bij een Europese (top)club. De afgelopen twee seizoenen werd hij in de winterstop verhuurd aan AC Milan.

De 115-voudig international hoopt op die manier in beeld te blijven bij de Engelse bondscoach Fabio Capello. De Major League Soccer begint pas weer in maart.