MILAAN - Het vertrek van trainer Rafael Benitez bij Internazionale was onvermijdelijk. Dat liet voorzitter Massimo Moratti weten in een verklaring op de website van de winnaar van de Champions League.

''Ik ben geschokt door het einde van de relatie met Benitez, maar het was onvermijdelijk geworden'', aldus de preses van Inter.

Het vertrek van Benitez hing al dagen in de lucht. De Spanjaard haalde zaterdag na de overwinning van Inter op het WK voor clubteams opvallend hard uit naar de clubleiding.

Moratti weigerde vervolgens om Benitez de steun te geven waar hij om vroeg. ''Afgezien van wat Benitez zei na de finale, was ik toch al niet zo blij met hoe het in de aanloop naar het WK ging."

"Door wat hij vervolgens zei, had ik niet meer de wil en het geduld om langer te wachten met dit besluit'', aldus Moratti.

Benitez

Benitez bleef in een reactie op zijn vertrek opvallend diplomatiek richting Moratti: ''Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik heb gekregen tijdens mijn periode bij Inter."

"Ik moet ook voorzitter Moratti bedanken voor de kans die ik van hem hier heb gekregen. De twee prijzen die we hebben gewonnen, zijn het resultaat van hard werken. Ik ben daar erg trots op.''