AMSTERDAM - Chelsea-verdediger John Terry geeft toe dat de club niet langer de selectie heeft om het vele blessureleed op te vangen.

Chelsea miste de laatste weken onder meer Frank Lampard, Michael Essien en ook Terry zelf kon een aantal wedstrijden niet meedoen.

“Onze belangrijkste spelers konden niet meedoen en dat heeft zichtbaar effect gehad op de prestaties.” De club uit Londen is bezig aan de slechtste reeks in tien jaar in de Premier League. Het is meer dan een maand geleden dat Chelsea voor het laatst een wedstrijd won.

“Het is belangrijk dat we tijdens de kerstperiode iedereen fit houden. Dan hebben we twee wedstrijden in drie dagen”, benadrukt de verdediger op de clubsite.

Rotatiesysteem

Voorheen had Chelsea een grote selectie met een rotatiesysteem waar bij altijd nieuwe spelers klaar stonden om een plek in de basiself over te nemen. “Dat hebben we nu niet meer. Onze selectie is vrij jong, daardoor is het belangrijk dat we als een team blijven opereren. Andere clubs zullen ook steken laten vallen.”

Maandag 27 december speelt Chelsea uit tegen Arsenal. “Een erg moeilijke wedstrijd, maar het kan een keerpunt zijn voor ons. Tot nu toe is ons niveau niet goed genoeg geweest, maar we zullen zeker verbeteren.”