AMSTERDAM - Ondanks alle berichtgeving is Mounir El Hamdaoui niet van plan om zo snel mogelijk naar de eerste de beste club te verhuizen. De Ajacied wil voorlopig geen commentaar geven.

Bronnen uit zijn omgeving melden NUsport dat hij in ieder geval niet bezig is met een andere club. Hij gaat eerst op vakantie en zal zich, zoals het er nu naar uitziet, 4 januari weer melden bij Ajax om verder te praten over de gerezen problemen.

De suggestie dat hij Martin Jol zal volgen naar VfL Wolfsburg, alwaar de positie van coach Steve McClaren op de tocht staat, is volgens het kamp-El Hamdaoui volledig uit de lucht gegrepen.

Ondanks zijn goede band met Jol volgt de Marokkaan zijn eigen pad. Afgelopen zomer opteerde hij voor een vertrek naar het buitenland, met Spanje als voorkeur, maar de interesse van onder andere Valencia bleef in de sluimerstand.

Woedend

Uiteindelijk koos hij voor Ajax waar hij voor vier jaar tekende. Onder Frank de Boer is een lastige situatie ontstaan. Het grootste probleem voor El Hamdaoui is dat de nieuwe trainer niet de moeite nam om hem persoonlijk in te lichten dat hij tegen AC Milan niet zou spelen, terwijl dit feit 's middags al op internet circuleerde.

Slechts vier woorden 'Mounir, je speelt niet' waren voor de aanvaller genoeg geweest. De suggestie dat El Hamdaoui daar die middag 'woedend' over was, zoals het internetbericht vermeldde, klopt niet. 's Middags was hij immers nog niet ingelicht.

Patstelling

Nadat de spits hersteld was van griep bleek de vertrouwenskwestie nog altijd actueel. Daarop werd besloten om na 4 januari verder te praten. De spits ontbreekt daarom vanavond tegen AZ.