MADRID - Trainer José Mourinho van Real Madrid voorspelt een gouden toekomst voor 'zijn' Real Madrid. De jeugdige leeftijd van de selectie is volgens de Portugees het belangrijkste ingrediënt voor de zonnige vooruitzichten.

Dat meldde de trainer een dag na de monsterzege in de beker tegen Levante (8-0). ''We zijn toe aan een lange serie met successen'', aldus Mourinho.

 ''Real speelt met mannen als Cristiano Ronaldo, Mesut Özil en Angel Di Maria goed aanvallend voetbal", vervolgt Mourinho. ''Daarbij heeft de ploeg een sterk middenveld met Xabi Alonso en Marcelo. Maar daarin schuilt niet de ware kracht. Die zit hem in de leeftijd."

Ricardo Carvalho is met 32 jaar de oudste speler in de selectie van Real. ''Wij kunnen met deze selectie lang door", aldus de trainer. ''Daar moeten we van gaan profiteren."

Mentaal

Naast de jeugdige selectie prijst Mourinho ook de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. Real kreeg in het competitieduel in Barcelona een ongenadig pak slaag (5-0). ''Als we nog een kwartier hadden doorgespeeld, was het misschien wel zeven of acht nul geworden", weet Mourinho.

''Maar de manier waarop wij daarvan herstelden, is noemenswaardig. Je kunt beter één keer met 5-0 verliezen dan vijf keer met 1-0. Wij zijn nog niet zo ver als Barcelona", erkent hij. ''Die ploeg is een begrip, wij nog niet."

Sneijder

Ondanks die conclusie vindt de trainer het vreemd dat bij de verkiezing van 'wereldvoetballer van het jaar', alleen spelers van Barcelona zijn geselecteerd. De Catalaanse club leverde met Andrés Iniesta, Lionel Messi en Xavi de drie genomineerden voor de prijs. ''Ik vind het raar dat bijvoorbeeld Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic niet zijn geselecteerd.''

''Iniesta heeft vanwege een blessure maar een half seizoen gespeeld. Oké, hij bezorgde Spanje wel de wereldtitel. Maar Sneijder pakte bijvoorbeeld alle titels die er te winnen zijn", aldus Mourinho die winst van de Champions League dit seizoen de hoogste prioriteit heeft gegeven. ''De Champions League is de sterkste competitie ter wereld."