AMSTERDAM – Bert van Marwijk gaat na het EK 2012 in Polen en Oekraïne hoogstwaarschijnlijk niet door als bondscoach. Dit zegt de keuzeheer van Oranje tegen NUsport.

“Als je het mij vraagt, denk ik niet dat ik na 2012 doorga als bondscoach”, vertelt Van Marwijk in het nieuwe magazine van NUsport.

“Dan loopt mijn contract af en wordt het misschien tijd voor wat anders.”

Eredivisie

Een terugkeer als trainer in de eredivisie zit er volgens de oud-coach van Feyenoord en Fortuna Sittard waarschijnlijk niet in.

“Mijn voorkeur gaat uit naar Duitsland, Engeland of Spanje. Nee, niet naar Nederland, maar dat zeg ik nu. Tegen die tijd kan alles anders zijn.”

Interesse

Van Marwijk beaamt dat er na het succes met het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika veel interesse in hem is.

“Verschillende clubs hebben me al benaderd. Pas als het echt interessant is, maak ik er werk van. Voorlopig ligt mijn hart bij Oranje.”

WK-finale

De 58-jarige bondscoach werd in 2008 aangesteld als opvolger van Marco van Basten. Met Oranje kende hij een vlekkeloze WK-kwalificatiereeks.

Ook in Zuid-Afrika ging het tot de finale crescendo. Hierin bleek echter Spanje na verlenging de betere (0-1). 

Lees een uitgebreid interview met Bert van Marwijk, waarin hij terugblikt op een memorabel voetbaljaar, in het nieuwe magazine van NUsport. Het extra dikke nummer ligt vanaf dinsdag in de winkel en is nu online te bestellen.