AMSTERDAM - FC Twente heeft bij NEC geïnformeerd naar de mogelijkheid Lasse Schöne over te nemen. De tukkers houden rekening met een vertrek van Theo Janssen naar VfL Wolfsburg.

NEC lichtte in oktober een eenzijdige optie in het contract van Schöne. De middenvelder staat nu tot medio 2012 bij zijn werkgever uit Nijmegen onder contract.

Vanwege financiële problemen zou de club echter openstaan voor een vervroegd afscheid van de 24-jarige Deen, meldt VI. Schöne scoorde in achttien duels in de eredivisie dit seizoen vijf keer.

Wolfsburg

Schöne zou op het middenveld van Twente de plaats kunnen innemen van Janssen. Wolfsburg ziet in Janssen een gewenste versterking en sportdirecteur Dieter Hoeness kreeg van het bestuur inmiddels toestemming de onderhandelingen met Twente te openen.

Het contract van Janssen loopt tot medio 2014, maar hij kan aan het einde van het seizoen voor een gelimiteerde transfersom van rond de vier miljoen euro vertrekken uit Enschede. Hij zou herenigd kunnen worden met trainer Steve McClaren, die deze zomer vertrok bij Twente.