AMSTERDAM - Borussia Dortmund voelt niet de behoefte om spelers te verkopen om de schuldenlast van 56 miljoen euro te verlichten.

Dat zegt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke van de oppermachtige lijstaanvoerder in de Münchner Tageszeitung. “Natuurlijk komen er aanbiedingen, maar we zullen niemand laten gaan.”

Spelers als Kevin Grosskreutz, Mario Götze, Nuri Sahin, Neven Subotic, en Mats Hummels staan vanwege hun jonge leeftijd en prestaties op de verlanglijstjes van Europese topclubs. “Zij zien in dat onze club het meeste perspectief biedt voor talenten.”

Bender

Het contract van Sven Bender werd maandag al opengebroken en verlengd tot medio 2016. De 21-jarige middenvelder is een vaste kracht sinds hij vorig jaar overkwam van 1860 München.

Zelf zal Dortmund vasthouden aan de filosofie van opleiden en in uitzonderlijke gevallen een (bescheiden) bedrag betalen. Vijf jaar geleden balanceerde de club op de rand van een faillissement na een riskante transferpolitiek.

Kredietcrisis

“Ik dacht gedurende twee weken dat we zouden omvallen”, herinnert Watzke zich. “We hadden wel kunnen inpakken als de kredietcrisis in 2006 was uitgebroken.”

Watzke verwacht dat Dortmund geen modderfiguur zal slaan bij een mogelijke Champions League-deelname. “Deze ploeg zit nog niet aan haar plafond, logisch als je de gemiddelde leeftijd van 22 jaar in ogenschouw neemt.”