MADRID - José Mourinho heeft zondag in felle bewoordingen uitgehaald naar de scheidsrechters in Spanje. Volgens de trainer van Real Madrid worden zijn spelers sneller bestraft dan voetballers van andere clubs.

''Het is heel gemakkelijk om gele kaarten uit te delen aan spelers van Real Madrid en niet aan anderen'', sneerde Mourinho na de overwinning bij Real Zaragoza (1-3).

Xabi Alonso en Marcelo kregen in Zaragoza hun vijfde gele kaart van het seizoen en zijn daardoor geschorst voor het duel met Sevilla van volgende week.

''Het irriteert me dat spelers van andere clubs wel mogen protesteren en wij niet. Zo heb je ook coaches die hun vak mogen verlaten en anderen niet'', aldus Mourinho, die onlangs werd geschorst door de Europese voetbalbond UEFA omdat hij zijn spelers tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Ajax zou hebben aangezet tot spelbederf.

Ronaldo

De Portugees nam het zondag tevens op voor zijn landgenoot Cristiano Ronaldo, die uit een magnifieke vrije trap scoorde maar door rivaliserende fans regelmatig werd uitgefloten. ''Cristiano is een fenomeen'', aldus Mourinho.

''Het is moeilijk te begrijpen waarom hij zo wordt behandeld. Hij behoort toe aan deze competitie en de Spaanse fans, die hem elke week aan het werk kunnen zien. Hij zet een show neer, maar wordt niet beschermd door de fans, de tegenstanders en de scheidsrechters. Ondanks dat maakte hij een van de mooiste doelpunten uit zijn carrière.''