AMSTERDAM - Louis van Gaal sluit niet uit dat hij in de toekomst weer een functie bij Ajax bekleedt. De oefenmeester van Bayern München keert echter alleen onder zijn voorwaarden terug.

“Ik vind het een geweldige uitdaging, Ajax. Ik zou er zélfs mijn gewenste bondscoachschap voor uitstellen", vertelt Van Gaal in het nieuwe magazine van NUsport. "Als zoveel fans zoveel vertrouwen in mij stellen, ja, dan ben ik bereid."

Een maand geleden zei Van Gaal tijdens een uitzending van het NTR-programma College Tour dat hij nooit meer terug zal keren bij Ajax omdat zijn vertrek als technisch directeur in 2004 hem nog steeds dwars zit. Op die uitspraak komt hij nu terug, al stelt hij de nodige voorwaarden.

Baas

“Het is wel mijn club, hè. Geboren en getogen. Ik heb er gespeeld, ik heb er getraind. En als Ajax aan mijn voorwaarden wil voldoen, als ik dus echt de baas mag zijn, dan ben ik wel bereid te heroverwegen terug te komen.”

“Er zijn ook nog steeds veel mensen binnen de organisatie die er in 2003 ook al waren”, vervolgt Van Gaal. “Die moeten eerst verdwijnen. Als dat allemaal zou gebeuren? Dan zal ik het waarschijnlijk wel doen.”

Of Ajax wil voldoen aan zijn voorwaarden, betwijfelt Van Gaal. “Binnen die club spelen zoveel krachten…”

Het interview met Van Gaal staat in het kerstnummer van NUsport. Het blad ligt vanaf dinsdag in de winkels en is ook online te bestellen.