AMSTERDAM - Real Madrid blijft FC Barcelona weinig toegeven in de strijd om de Spaanse koppositie. 'De Koninklijke' won zondagavond eenvoudig bij nummer laatst Real Zaragoza: 1-3. Later op de avond zegevierde Barça in Camp Nou tegen Real Sociedad: 5-0.

Het duel in Zaragoza was al voor rust beslist. Mesut Özil opende na een kwartier de score, Cristiano Ronaldo vergrootte op in de 44e minuut de marge.

Toen Angel Di Maria er aan het begin van het tweede bedrijf met een mooie lob 0-3 van maakte, behoorde een monsterscore tot de mogelijkheden.

Real geloofde het echter wel, al moest het toch nog tot het eindsignaal scherp blijven toen Gabi er vanaf de strafschopstip na 54 minuten 1-3 van maakte.

Meer gaf de ploeg van coach José Mourinho, die in de slotfase nog de 18-jarige aanvaller Alvaro Morata liet debuteren, echter niet meer weg.

Barcelona

Barcelona wervelde later op de avond tegen Sociedad zoals het al het hele seizoen doet. Op de ene vloeiende aanval volgde de volgende. David Villa opende de score nog voor er tien minuten verstreken waren.

Andres Iniesta maakte de tweede treffer, waarna Lionel Messi zijn seizoensproductie met twee treffers opkrikte naar zeventien. Cristiano Ronaldo staat op hetzelfde aantal. Bojan Krkic maakte in blessuretijd het vijftal vol.

Barça is koploper met 40 punten uit vijftien wedstrijden, Real Madrid heeft er twee minder.

Espanyol

Eveneens zondagavond ging Espanyol, de nummer vier van Spanje, onderuit.

Athletic Bilbao versloeg de tweede club van Barcelona met 2-1, door doelpunten in de laatste twintig minuten van Fernando Llorente en David Lopez. Pablo Daniel Osvaldo had de bezoekers na een halfuur op voorsprong gebracht.