HEERENVEEN - FC Twente had de kans om PSV van de eerste plaats te verdrijven, maar slaagde daar in Friesland bepaald niet in: sc Heerenveen versloeg de heersende landskampioen met liefst 6-2.

Grote man bij Heerenveen was aanvaller Oussama Assaidi met drie goals, twee assists en een verdiende penalty. “Ik ben al blij met de drie punten,” zei de linkerspits zelf na afloop, “nadat we de laatste weken in de slotfase telkens een goal tegen kregen.

''Voorafgaand aan de wedstrijd was het vertrouwen al groot, we zeiden al tegen elkaar: ‘We gaan ze pakken.’ De trainer zei dat ik binnendoor moest proberen te gaan bij hun rechtsback (Roberto Rosales) en dat was ook zo. Ik ging twee keer binnendoor, twee keer kassa.''

''En hoewel ik bij alle doelpunten betrokken ben geweest, is deze overwinning een teamprestatie.”

Tien

Trainer Ron Jans was het daar niet helemaal mee eens. “Het was een goede teamprestatie, maar ieder cijfer onder de tien, is in mijn ogen te laag voor Oussama.”

Twente-middenvelder Theo Janssen stond iets verderop in de spelerstunnel te balen. “We kwamen goed terug tot 2-2,” zei de international, “en eigenlijk was het wachten op de 2-3 van ons. We waren beter, kregen grotere kansen. Zij maken echter die 3-2, uit het niets.''

Lullig

''We hadden nog de moraal om terug te komen tot 3-3, maar toen viel de 4-2 en daarna hebben we het volkomen laten lopen. En tja, 6-2 staat lullig, maar of je nou met 4-2 of met 6-2 verliest, een nederlaag is een nederlaag. Waar het om ging: Assaidi mocht veel te veel van ons.”

Collega-middenvelder Wout Brama: “Hier moeten we inderdaad van leren, we hebben het veel te gemakkelijk uit handen gegeven.”