AMSTERDAM - Matchwinner Luc Castaignos was na afloop van de stadsderby tussen Excelsior en Feyenoord nuchter in zijn commentaar. "Voor de supporters op de tribune was het geen fijne wedstrijd. Het was niet om aan te zien."

De aanvaller scoorde al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt waarna het thuisspelende Feyenoord van tactiek wisselde. "De eerste helft was nog wel aardig, maar de tweede zeker niet. Wij waren alleen maar bezig met tegenhouden en hoopten dat we de 2-0 zou maken."

Castaignos wilde voor de camera van EredivisieLive niet ingaan op de geruchten over een transfer naar Internazionale. "Ik focus mij volledig op Feyenoord en hou mij niet met andere clubs bezig."

Van Beukering

In de hoofdmacht van de stadionclub maakte Jhon van Beukering zijn debuut tegen Excelsior. "Dit was echt super", lachte hij na afloop. "Het was een warm welkom en dat zegt wat over Feyenoord. Kijk, ik ben ook een jongen die van het volk is. Vanaf het warmlopen stonden ze al achter me."

Van Beukering kreeg zelfs nog een levensgrote kans. Hij mocht vanaf de middenlijn alleen afstormen op Excelsior-doelman Cees Paauwe, maar werd al snel bijgehaald door de defensie. "Kijk, ik ben geen sprinter", blikt hij terug. "Ik hoopte nog dat Luc of zo voorbij zou komen, maar helaas."