HAMBURG - De 4-2-nederlaag voor eigen publiek tegen Bayer Leverkusen, ondanks een treffer van invaller Eljero Elia, was zaterdag de druppel.

Het is crisis bij Hamburg SV. Het oproer kraait, boze fans willen koppen zien rollen om te beginnen die van voorzitter Bernd Hoffmann, in de selectie lijkt geen beweging meer te krijgen. Coach Armin Veh beaamde dat de club in zwaar weer verkeert.

Bang

''Dat klopt. We hoeven al helemaal niet meer naar boven te kijken. Europees voetbal kunnen we vergeten. We zitten diep in de shit. Het gevaar van de neerwaartse spiraal dreigt'', gaf de geplaagde trainer onomwonden toe. ''We liggen op de grond en ik ben al even weinig succesvol als de ploeg. Ook ik lig hulpeloos op mijn rug.''

''Maar het is absoluut niet zo dat de spelers niet willen. Ze zijn bang. We moeten het voor elkaar zien te krijgen dat we positief blijven denken. Natrappen helpt echt niet'', aldus Veh, die ook na de 0-1 bij Freiburg vertrouwen hield in zijn routiniers, onder wie Ruud van Nistelrooij en Zé Roberto.

Bewijs

De Nederlandse aanvalsleider en de Braziliaan konden het bewijs dat hij daar goed aan deed niet leveren tegen Leverkusen. Zé Roberto leek ongemotiveerd en grossierde in foute passes. Hij lijkt zijn langste tijd te hebben gehad in Hamburg, hetzelfde wordt gezegd over Van Nistelrooij. Van de oudjes functioneert momenteel alleen doelman Frank Rost (37).

Veh kreeg steun van collega Jupp Heynckes, wel succesvol dit seizoen met Leverkusen. ''Ik zou HSV willen aanraden geduld te hebben. Ze hebben een prima trainer, die veel van voetbal afweet en een goede spelopvatting heeft.''

In het magazine van NUsport, dat via de website te bestellen is, staat deze week een uitgebreid interview met Eljero Elia en Ruud van Nistelrooij.