KERKRADE - Er werd veel verwacht van de subtopper tussen nummer zes Roda JC en nummer acht ADO Den Haag. Beide ploegen schotelden het publiek in Kerkrade echter een matige wedstrijd voor. Na een kwartier stond de 1-1-eindstand al op het scorebord.

Beide ploegen verrasten dit seizoen regelmatig met goed voetbal. In het onderlinge duel was daar weinig van terug te zien.

Veel combinaties strandden op het middenveld en voorin ontbrak de scherpte om doelpunten te maken.

De baas

In de eerste helft was Roda duidelijk de baas op eigen veld. De ploeg van coach Harm van Veldhoven was feller dan het slordig spelende ADO.

Door een fout van Aleksandar Radosavljevic kwam Roda binnen tien minuten dan ook op voorsprong. De Sloveen verspeelde de bal op het middenveld aan Mads Junker. De Deen kon het halve veld oversteken en vond Willem Janssen, die simpel binnen schoot: 1-0.

Boelikin

Lang kon Roda niet van die voorsprong genieten. Een paar minuten later zag de Limburgse defensie Dmitri Boelikin even over het hoofd.

De Rus kopte simpel binnen na een corner van Charlton Vicento, die de geschorste Frantisek Kubik verving. Het was alweer de elfde competitietreffer van Boelikin.

Na een flitsende start draait ADO de laatste weken een stuk minder in de eredivisie. De afgelopen twee duels tegen AZ en Feyenoord werden verloren.

Verhoek

In de tweede helft lieten de Hagenaren wel zien dat ze voor de winst wilden gaan. Vooral Wesley Verhoek, terug na een schorsing, was gevaarlijk. Bij zijn beste mogelijkheid schoot de aanvaller echter voorlangs.

Bij Roda was Anouar Hadouir in aanvallend opzicht de beste man. Zijn acties leverden echter onvoldoende rendement op. Beide teams gingen in de slotfase nog wel op jacht naar de zege, maar waren te onmachtig om de beslissing te forceren. Ook een schot van Roda-speler Rihairo Meulens trof geen doel

\.