NIJMEGEN - Willem II is er ook in de 25e wedstrijd in de eredivisie op rij niet in geslaagd te winnen. Een evenaring van het negatieve clubrecord. De ploeg verloor in Nijmegen in een matige wedstrijd met 3-1 van NEC.

NEC begon goed, maar na het snelle openingsdoelpunt van Björn Vleminckx zakte de ploeg in het restant van de eerste helft ver weg, waardoor Willem II via een benutte strafschop van Andreas Lasnik langszij kon komen.

Na rust kwam NEC op toeren. Lasse Schöne en John Goossens onderstreepten dat met doelpunten.

Counter

Willem II begon zonder de aan zijn lies geblesseerde Evgeny Levchenko verdedigend aan de wedstrijd. Trainer Gert Heerkes gokte op een snelle counter om de defensie van NEC te verrassen.

Een strijdplan dat weinig indruk maakte, vooral omdat spits Maceo Rigters veel te traag is voor snel uitgevoerde tegenstoten.

Vleminckx

Al na dik tien minuten kwam het fris startende NEC verdiend op voorsprong. De dit seizoen trefzekere Björn Vleminckx kopte een prima voorzet van Rémy Amieux secuur binnen. Het dertiende doelpunt van de Belgische spits.

NEC verzuimde daarna door te drukken. De ploeg speelde nonchalant. De anders zo creatieve Lasse Schöne en de nijvere Lorenzo Davids leden op het middenveld veel onnodig balverlies.

Gelijkmaker

NEC liet daarmee Willem II terug in de wedstrijd komen. Dat leverde nog voor de rust de gelijkmaker op. Scheidsrechter Richard Liesveld bestrafte een lichte overtreding van Nathaniel Will met een strafschop, die Andreas Lasnik onberispelijk verzilverde.

Na de ongetwijfeld vermanende woorden van trainer Wiljan Vloet in de pauze pakte NEC na rust energieker aan. Al snel sorteerde dat effect.

Zwabberschot

Lasse Schöne verraste met een zwabberschot van afstand de onzekere doelman Niki Mäenpää. Halverwege de tweede helft besliste John Goossens het duel definitief: 3-1.

Het krachtsverschil tussen beide ploegen was te groot voor het zwakke Willem II om nog wat terug te doen.