PALERMO - Palermo en Udinese hebben zaterdag gewonnen in de Italiaanse competitie. Beide ploegen toonden voor eigen publiek veerkracht na een achterstand bij rust. Palermo versloeg Parma met 3-1. Udinese was met 2-1 te sterk voor Fiorentina.

Alessandro Lucarelli bracht Parma op voorsprong bij Palermo. Vijf minuten na rust maakte Mauricio Pinilla de gelijkmaker.

Door een treffer van Fabrizio Miccoli en een eigen doelpunt van Cristian Zaccardo pakte Palermo drie punten. De eilandbewoners uit Sicilië staan vijfde in de Serie A.

Udinese kwam tegen Fiorentina op achterstand door een treffer van Mario Santana. Pablo Armero en Antonio Di Natale bezorgden de thuisploeg alsnog de winst.

Napoli

Napoli heeft zaterdag in de Italiaanse voetbalcompetitie een kleine zege geboekt bij Genua: 0-1. Marek Hamsik maakte het enige doelpunt.

Napoli heeft 30 punten uit zestien wedstrijden en deelt voorlopig de tweede plaats met Lazio Roma. Die ploeg speelt zondag echter nog tegen Juventus. Ook koploper AC Milan moet nog op bezoek bij Bologna.

Zware strijd

Het was een zware strijd voor Napoli in Genua. Door het ontbreken van steraanvaller Ezequiel Lavezzi had het elftal voorin de nodige moeite.

In de slotfase moesten de bezoekers ook nog verder met tien man na de tweede gele kaart voor Michele Pazienza. Toch bleef Napoli overeind.