AMSTERDAM - Mido is benieuwd of hij nog perspectief heeft bij Ajax na de trainerswissel Martin Jol/Frank de Boer. De Egyptenaar speelt sinds september op premiebasis voor de Amsterdammers.

“Als de insteek wordt: zoveel mogelijk eigen jeugd opstellen, no matter what, dan kunnen Ajax en ik beter afscheid van elkaar nemen."

"Maar wil de trainer de beste nummer 9, dan zal hij in deze selectie altijd bij mij uitkomen”, stelt Mido in AD Sportwereld. “Daarmee bedoel ik dan de combinatie van aanspeelpunt en doelpuntenmaker.”

Speelminuten

Mido meldt dat hij zich in principe thuis voelt bij Ajax, maar dat het vooruitzicht op speelminuten belangrijk is om dat gevoel te behouden.

“Ik ben bereid om elke minuut die ik speel 125.000 procent voor Ajax te geven, maar als het perspectief onder de nieuwe coach ontbreekt, dan zijn er ook vier, vijf andere clubs die interesse hebben.”

Mido trof dit seizoen in vijf wedstrijden twee keer doel in eredivisieverband. In de KNVB-beker was hij eenmaal trefzeker tegen BV Veendam (3-0).