ALMELO - VVV-Venlo heeft vrijdagavond in Almelo de 54e verjaardag van de geplaagde trainer Jan van Dijk opgefleurd met een verrassend punt. De Limburgse degradatiekandidaat kwam na de rust op het kunstgrasveld van Heracles op karakter terug: 2-2.

Invaller Michael Uchebo maakte in de extra tijd de niet meer verwachte gelijkmaker.

Voor de bezoekers was het de eerste remise in deze competitie. Wellicht dat de komende thuiswedstrijden tegen de subtoppers Roda JC (dinsdag) en FC Utrecht (volgende week zondag) ook nog enig soelaas bieden.

Maar dat er in de winterstop iets moet gebeuren in Venlo is nog steeds duidelijk. Voorzitter Hai Berden heeft in elk geval versterkingen in gedachten, maar denkt wellicht ook aan een andere trainer.

Druk

Het betere voetbal kwam vanaf de eerste minuut van de thuisploeg, dat gretig en aanvallend aan de laatste thuiswedstrijd van 2010 begon.

De manschappen van Bosz waren aanvankelijk in het Limburgse strafschopgebied evenwel niet doortastend genoeg.

Samuel Armenteros, een van de drie behendige spitsen van de Tukkers, kopte al in de tweede minuut van dichtbij in het zijnet.

VVV-Venlo kon amper onder de druk van Heracles vandaan komen. In de 35e minuut kreeg Ahmed Musu nog wel een geweldige kans, die hij zelf creëerde.

De 18-jarige Nigeriaan gaf Birger Maertens met een indrukwekende solo het nakijken, maar zijn schot verdween net naast.

Gelijkmaker

Het bleek een dure misser voor VVV, dat in de slotfase van de eerste helft de toch al wankele controle helemaal kwijt raakte.

Eerst kopte Everton raak uit een prima voorzet van linksback Mark Looms (1-0). Drie minuten voor de rust scoorde Armenteros met een hard schot na een technisch hoogstandje (2-0).

In het eerste kwartier verzuimde de thuisploeg uit een serie kansen VVV op grotere afstand te zetten. Een onverwachte treffer van Ruud Boymans bracht in de 62e minuut de spanning terug (2-1).

Alex Nkume, Michael Uchebo en Maya Yoshida lieten daarna grote kansen op 2-2 liggen.

Uit een prachtige aanval bezorgde Uchebo zijn coach Van Dijk alsnog een punt als verjaardagscadeau: 2-2.