AMSTERDAM - Patrice Evra heeft in de aanloop naar de topper tegen Arsenal van maandag het vuurtje opgestookt.

Volgens de Fransman van Manchester United kan zijn ploeg zich een nederlaag permitteren, omdat ‘The Gunners’ er toch nooit in slagen een prijs te winnen.

“Arsenal is niets meer dan een proeftuin van mooi voetbal. Iedereen geniet bij het zien van hun wedstrijden, maar hoeveel titels leverde hun stijl op?”, begint Evra aan zijn analyse van de opponent uit Londen.

“Uiteindelijk herinneren mensen zich alleen prijzen. En aangezien Arsenal in 2005 voor het laatst een titel pakte, verkeren ze in een grote crisis”, vervolgt de verdediger tegen Canal Plus.

“Onze echte rivaal is Chelsea, we houden vooral hun resultaten in de gaten. Misschien verliezen we van Arsenal, maar het kampioenschap zullen we nooit aan hen verliezen.”

Old Trafford

Evra raadt voetballiefhebbers aan om maandag af te stemmen op de topper. “Arsenal zal niet naar Old Trafford komen om met elf man te verdedigen. We richten ons ook op de aanval, met als verschil dat wij in staat zijn wedstrijden af te maken.”

Koploper Arsenal bezit na zestien speelrondes 32 punten, eentje meer dan Manchester United. De formatie van manager Alex Ferguson heeft wel een wedstrijd minder gespeeld omdat het duel met Blackpool afgelopen week werd afgelast.