AMSTERDAM - Bryan Ruiz sluit niet uit dat de wedstrijd tegen NEC zijn laatste duel voor FC Twente is geweest. Dat vertelt hij komende week in de kerstspecial van het NUsport-magazine.

De aanvaller herstelt momenteel van een knieblessure die hem tot de winterstop aan de kant houdt. In het revalidatiecentrum vroegen we hem naar zijn toekomstplannen.

Is het mogelijk dat jij je laatste wedstrijd voor FC Twente al hebt gespeeld?
“Normaal gesproken blijf ik tot de zomer in Enschede. Dan kijken we verder. Komt er in de winterstop een goede aanbieding, dat zal ik daar goed over nadenken. Het zou stom zijn als ik een mooie club afsla."

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Twente. Het is helemaal geen straf om hier mijn hele loopbaan te spelen. Maar iedereen wil het maximale uit zijn carrière halen. Ik ook.”

Ben je klaar voor een volgende stap?
“Denk het wel. Maar we zullen het niet weten zolang een grote club me geen kans geeft.”

Was je teleurgesteld toen het afgelopen zomer stil bleef?
“Valt mee. Toen ik naar Nederland kwam, was mijn doel om binnen twee jaar over te stappen naar Spanje of Engeland. Nu zit ik pas anderhalf jaar bij Twente. Maar ik ben niet de jongste, ben al 25. Dat is een mooie leeftijd om een sprong te maken."

"Als ik een Braziliaan of Argentijn was geweest, had ik misschien al bij een grote club gezeten. Maar als Costa Ricaan moet je je meer bewijzen.”

In de kerstspecial van het NUsport-magazine is het gehele interview met Bryan Ruiz te lezen. Hij blikt daarin terug op een woelig jaar waarin hij FC Twente naar de titel leidde, maar privé een klap te verwerken kreeg. Het nummer ligt vanaf dinsdag 14 december in de winkel en is nu al online te bestellen.